Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Υφασμάτινα θήκη

Αυτή τη θήκη παραλίγο να τη παρατήσω, δεν περίμενα ότι θα μου βγει, αλλά τελικά όχι μόνο βγήκε, έγινε και πολύ καλύτερη από ότι την περίμενα!


Ξεκίνησα φτιάχνοντας το σκελετό με χοντρό χαρτόνι. Ανάμεσα στα δυο κομμάτια άφησα μια απόσταση περίπου ένα δάκτυλο και τα ένωσα με μπόλικη χαρτοταινία. Για να σταθεροποιήσω το ύφασμα έβαλα κόλλα για ύφασμα σε μορφή σπρέι. Ευτυχώς όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ βολική γιατί μπορούσε να κολλήσεις και να ξεκολλήσει το ύφασμα μέχρι να πετύχεις την εφαρμογή σωστά. Το πιο δύσκολο ήταν να φτιαχτούν οι γωνίες στήριξης. Έραψα ένα μακρύ κορδόνι, το έκοψα στα τέσσερα και στερέωσα τις 4 γωνίες στις σωστές θέσεις με καρφίτσες. Τις άκρες τις "έκρυψα" βάζοντάς τες μέσα σε μικρές σχισμές που έκανα στο ύφασμα της πλάτης και ράβοντάς τα στη συνέχεια για να στερεωθούν.

Τέλος έραψα στη ραπτομηχανή το περίγραμμα χωρίς όμως να πατάω πάνω στο χαρτόνι. Αν μη τι άλλο ήταν απολαυστική κατασκευή και σύντομα λέω να κάνω και δεύτερη!

Ελπίζω να σας αρέσει!


4 σχόλια:

 1. Δύσκολο μου φαίνεται ΑΛΛΑ το αποτέλεσμα είναι ΤΕΛΕΙΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλοδουλεμένη κοριτσάκι. Αρνούμαι όμως ότι έχει να κάνει με ύφασμα να το φτιάξω. Αυτές τις δουλειές τις αφήνω για το κολλητάκι μου και του αφήνω την ικανοποίηση να δημιουργήσει για μένα.Χαχαχα...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντέλει ότι μας δυσκολεύει προκύπτει πανέμορφο και μάλλον,συνοδεύεται από μεγαλύτερη ικανοποίηση!Καλή συνέχεια και μια όμορφη μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις απόλυτο δίκιο Κυριακή! Αυτά είναι τα πιο ευχάριστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή