Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Το κομοδίνο του παππού

Καλησπέρα κορίτσια!
Ένα από τα πρώτα πράγματα με το οποίο καταπιάστηκα με το που μπήκε φθινόπωρο ήταν ένα παλιό κομοδίνο του παππού που το είχα αφήσει να περιμένει μπόλικα χρόνια. Και ιδού η μεταμόρφωση!





Έκανα μια κλασσική παλαίωση, και μετά έβαλα σε διάφορα σημεία φύλλα χρυσού με stencil.




Μια λεπτομέρεια που αν όμως δει κανείς το κομοδίνο από κοντά κάνει τη διαφορά είναι η πάστα χρυσού στα γδαρσίματα της παλαίωσης. Εδώ να σας πω και για μια μικρή ανακάλυψη που έκανα. Η πάστα χρυσού που έχω είναι αρκετά έντονη και όπου μπει μένει και δύσκολα απλώνεται. Για να μπορέσω λοιπόν να την καθαρίσω δοκίμασα να χρησιμοποιήσω τη  πάστα emulsione cerosa (που έχει μυρωδιά σαν βανίλια). Η χρήση αυτής της πάστας είναι βασικά για να αφαιρούμε το bitume. Μη με ρωτήσετε πως μου ήρθε και τη χρησιμοποίησα, απλή φλασιά. Την είχα εκεί χρόνια να κάθετε άχρηστη μιας και το Bitume μια φορά το χρησιμοποίησα και ποτέ ξανά. Και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό. Η emulsione cerosa καθάριζε την επιφάνεια και άφηνε τη πάστα χρυσού μόνο στα περιγράμματα όπου είχα κάνει παλαίωση. Το εφέ που έδωσε ομολογώ με ενθουσίασε! 


Για την ακρίβεια μου άρεσε τόσο πολύ το εφέ που αποφάσισα να το κάνω και στην επιφάνεια του κομοδίνου. Το πάνω μέρος του κομοδίνου το πέρασα αρχικά με 3 χέρια κάσια. Στη συνέχεια έβαλα πάστα χρυσού και μετά τη καθάρισα με τη πάστα emulsione cerosa περνώντας απαλά την επιφάνεια με ένα πανάκι. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει πάστα χρυσού μόνο στους πόρους του ξύλου και να δώσει στην επιφάνεια ένα χρυσό ιρίδισμα το οποίο δυστυχώς δεν φαίνεται καλά σε φωτό.

Τράβηξα και ένα βιντεάκι για πλάκα όταν έβαζα το φύλλο χρυσού για όποια θέλει να χαζέψει!




6 σχόλια: