Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Βιντεοπαρουσίαση: Εφαρμογή χαρτοπετσέτας και τεχνικές παλαίωσης

Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά! Σήμερα έχω ένα νέο βίντεο να μοιραστώ μαζί σας! Το θέμα του είναι "Εφαρμογή χαρτοπετσέτας και τεχνικές παλαίωσης". Όπως πιθανόν να καταλάβατε, δεν είναι άλλο από το μάθημα που είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης χειροτέχνικα αλλά ακυρώθηκε από την διοργάνωση, και υποσχεθηκα να σας το κάνω βίντεο. Ελπίζω να σας αρέσει!



Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
Κόλλα: art whispers
Πινέλα: Le bruin
Χρώματα: Artebella
Κερί: Antik-Wachs
Βερνίκι: Americana

Μερικά tips:
Αντί για κερί σε πάστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ρεσώ ή το shabby chic medium της stamperia όπως δείξαμε στο δεύτερο μάθημα των ανοιτκών μαθημάτων decoupage. Με το ρεσώ η επάνω στρώση χρώματος φεύγει πιο δύσκολα (εξαρτάται όμως και από την ποσότητα που θα βάλετε) και αποφεύγετε έτσι την πιθανότητα να σας φύγουν πολύ μεγάλα κομμάτια χρώμα. Με το shabby chic medium το ξύσιμο είναι πιο εύκολο και τα νερά βγαίνουν πάντα ομοιόμορφα.

Η έξτρα παλαίωση στο περίγραμμα, θα σας βοηθήσει πολύ να αναδείξετε το έργο σας. Αφ' ενός προσθέτει στο εφέ της παλαίωσης, αφ' ετέρου δίνει βάθος στο αντικείμενο. Αυτήν την τεχνική μπορείτε να την κάνετε με πολλά διαφορετικά υλικά όπως ακρυλικό χρώμα, πατίνα λαδιού, πατίνα νερού, δακτυλοπατίνα και distress μελάνια.

Το μυστικό για να έχετε τέλεια εφαρμογή χαρτοπετσέτας είναι να καταφέρετε να την κολλήσετε χωρίς όμως αυτή να τραβήξει υγρασία. Αν τραβήξει υγρασία θα κάνει ακανόνιστα 'φουσκώματα' εδώ και εκεί τα οποία θα καταλήξουν σε ζάρες. Γι' αυτό το λόγο σας προτείνω και στο βίντεο να αφήσετε την κολλά να στεγνώσει λίγο πρώτα (όχι εντελώς βέβαια), και μετά να τοποθετήσετε τη χαρτοπετσέτα.

Για να ολοκληρώσετε το έργο σας περάστε τουλάχιστον 3 με 4 χέρια βερνίκι και βεβαιωθείτε ότι το βερνίκ έχει πάει παντού. Έτσι θα θωρακίσετε το έργο σας και από το νερό σε μεγάλο βαθμό αλλά και από τυχόν χτυπήματα που μπορεί να του κάνουν ζημιά. Μην ξεχνάτε ότι σε όποια σημεία έχετε περάσει πολύ κερί αλλά δεν έχει φύγει το από πάνω χρώμα, το κερί παραμένει εκεί, και μπορεί να παρασύρει το χρώμα ανά πάσα στιγμή.

Αυτά!

12 σχόλια:

  1. σε ευχαριστούμε πολύ είσαι υπέροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο! Σευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο! Είσαι πολύ καλή! Ελπίζω να συνεχίσεις τα υπέροχα αυτά βίντεο! Σε ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Ελευθερία ,μας βοήθας πάρα πολύ, σε ευχαριστούμε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Ελευθερια!Χριστος Ανεστη κ χρονια πολλα.Θα ηθελα να σε ρωτησω για τα βιντεο (Ανοιχτα μαθηματα decoupage)Τα επομενα βιντεο υπαρχουν; κ ποιες ημερομηνιες γινονται;Ευχαριστω πολυ! Ρενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Ρένια, τα 'Ανοικτά Μαθήματα Decoupage" δεν είναι σειρά από βίντεο, αλλά μια σειρά από ζωντανές μεταδόσεις. Συνεπώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα βίντεο. Το κάθε μάθημα έχει μια μετάδοση και μια επανάληψη μόνο. Για να ενημερώνεσαι για τα επόμενα μαθήματα, μπορείς να εγγραφείς στην αντίστοιχη ομάδα στο Βάλε Φαντασία, εδώ http://decoupage.ning.com/group/decoupagoudeslive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση Harmony να σαι καλα!θα το δω στο link :) Ρενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή