Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

The RickenBrusher

Καλημέρα! Επιτέλους τελείωσα ένα έργο που το παίδευα καιρό! Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο έργο, είναι ένα έργο πολύ ξεχωριστό για μένα. Εδώ και καιρό ήθελα να φτιάξω ένα έργο που να αντιπροσωπεύει εξίσου τόσο εμένα όσο και τον άντρα μου (δεινός μπασίστας των Green Yeti!). Σε ένα μάθημα της Βάλιας λοιπόν μου ήρθε η ιδέα! Θα φτιάξω ένα πινέλο, που το χερούλι θα έχει σχήμα μπάσου! Και μάλιστα όχι όποιου κι όποιου μπάσου αλλά του μπάσου του Ντάνη το οποίο και αγαπά πολύ. Ονομάζεται Rickenbacker και από όσα ακούω μάλιστα είναι ένα από το πιο ιδιαίτερα μπάσα που κυκλοφορούν. Μετά λοιπόν από πολύ brainstorming και αυτοσχεδιασμό, ιδού, ένα έργο, μισό μπάσο, μισό πινέλο για να μιλάει και για τους δυο, το  Ricken-Brusher!

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Καταρχήν να σας δείξω το μπάσο του Ντάνη 

Πήρα από το χρωματοπωλείο ένα από αυτά τα πινέλα που έχουν βιδωτό χερούλι, για να μπορέσω να το αφαιρέσω εύκολα. Στη συνέχεια, αφού βρήκα το σχέδιο του μπάσου online, το εκτύπωσα, και έκοψα στο σχέδιο του μπάσου σε δυο chipboard και ένα κομμάτι φελιζόλ, τα οποία προσάρμοσα πάνω στο πινέλο με κόλλα και μπόλικη πάστα.



Στη συνέχεια άρχισα να δουλεύω την επιφάνεια βάζοντας κι άλλη πάστα, καλύπτοντας όλο το χερούλι, χρησιμοποιώντας αυτήν την φορά και διάφορα στένσιλ. Στη συνέχεια έβαψα όλη την επιφάνεια μαύρη (ναι Βάλια, δεν έμεινε ούτε ένα λευκό σημείο!) και άρχισα να παίζω όπως μας είχε δείξει η Βάλια στο μάθημα, με mica powders, mists και δακτυλοπατίνες. Για να κάνω μάλιστα όλο το έργο πιο γυαλιστερό (καθώς όπως επισήμανε και ο Ντάνης, 'το  Rick γυαλίζει!' πέρασα όλη την επιφάνεια με glossy accents.  


Στη συνέχεια έφτιαξα τη σύνθεσή μου, από την οποία φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν οι πεταλούδες καθώς και τα γρανάζια και λοιπά στοιχεία που έδωσαν στο έργο ένα άρωμα steampunk στο οποίο έχω τρελλή αδυναμία εδώ και αρκετά χρόνια. To 'final touch' ήταν μερικά deco balls εδώ και εκεί, έτσι για την τσαχπινιά της υπόθεσης!





Και κοίτα να δεις πως τα φέρνει η τύχη, που ενώ αυτό το έργο το ξεκίνησα μήνες πριν, μόλις εχθές κατάφερα να το τελειώσω, την ημέρα της 9ης επετείου γνωριμίας μας!
(δεν είναι καταπληκτικές αυτές οι συμπτώσεις?)



17 σχόλια:

  1. Ουαου!!!!! Ελευθερία είναι τέλειο!!!
    Σίγουρα θα έπαθε πλάκα ο καλός σου!
    Αγαπώ τις συμπτώσεις όταν πάνε παρέα με δημιουργικό οίστρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα, ναι του άρεσε! (αφού βέβαια επιθεώρησε το σχήμα του μπάσου να βεβαιωθεί ότι είναι σωστό!)

      Διαγραφή
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! Να αυτη ειναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, να σας βλεπω μετα να δημιουργείτε αριστουργήματα!!!
    (Και χαίρομαι που δεν ειχε καθόλου ασπρακια χαχαχαχαχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, το είχα άγχος μην τυχόν και ξεφύγει τίποτα! Με τέτοια δασκάλα πως να μην προοδεύσουμε! Άντε και με το καλό στο επόμενο!

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό βγήκε! Είναι για κεντρικό έκθεμα στο σαλόνι! Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει λάβει ήδη την θέση του! Και ψηλά ψηλά να μην το φάει ο Ερμής! ;)

      Διαγραφή
  4. Είναι πολύ ωραίο Ελευθερία . Να είσαστε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα, αγαπημένοι . Και οι οδηγίες σου, κατατοπιστικότατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφο Ελευθερια μου!! Πραγματικα ενα ιδιαίτερο εργο!! Ευχομαι πολλες πολλες τετοιες ομορφες δημιουργίες στον υπολοιπο εγγαμο βίο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρα πολυ ωραιο Ελευθερία!!!! Μπροβο σου. Και φυσικά τιποτα δεν είναι τυχαίο όλα θελουν το χρονο τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφου εσυ παντρεψες την τεχνη σου με τη δικη του,(προφανως δειγμα αγαπης)και μπραβο σου γιατι η συντροφικοτητα ειναι το παν στο ζευγαρι,βαλε του εργασια......να κανει το αντιστοιχο ...να τον δω.χαχαχα!!!!φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου εσυ παντρεψες την τεχνη σου με τη δικη του,(προφανως δειγμα αγαπης)και μπραβο σου γιατι η συντροφικοτητα ειναι το παν στο ζευγαρι,βαλε του εργασια......να κανει το αντιστοιχο ...να τον δω.χαχαχα!!!!φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή