Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Tree of life - Το δέντρο της ζωής

Καλησπέρα! Μιας και φέτος τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που ήμουν και εγώ μαμά, είπα να κάνω στην δική μου μαμά ένα πιο ιδιαίτερο δώρο. Της έφτιαξα λοιπόν ένα δέντρο της ζωής, όπου η μητέρα είναι ο κορμός του δέντρου και κρατά την κόρη της από το χέρι, όπου και αυτή με την σειρά της θα γίνει ο κορμός αυτού του δέντρου κάποια μέρα.

Το δέντρο είναι η πρώτη μου προσπάθεια να δουλέψω με πηλό. Είχε αρκετή λεπτομέρεια (ίσως όχι και η καλύτερη επιλογή για πρώτο έργο...) αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αφού έφτιαξα το σχέδιο πρόσθεσα λεπτομέρειες με ένα ξυλάκι σουβλακιού. Στη συνέχεια το έβαψα, πέρασα λάδι καφέ για να εμφανιστούν οι λεπτομέρειες και μετά από πάνω λίγη χρυσή πατίνα.


Στους 'καρπούς' έβαλα από πάνω glossy accents για να γεμίσω και στο υπόλοιπο δέντρο έβαλα γυαλιστερό βερνίκι.
 Το ξύλο που χρησιμοποίησα για βάση είναι κομμάτια από παλέτα. Τα κόλλησα μεταξύ τους, τα πέρασα μερικά χέρια κάσια και μετά έβαλα χρυσή πάστα την οποία σκούπισα με κερί για να δώσω μια ιριδίζουσα όψη στο ξύλο. Το κερί έχει βέβαια παίζει και ένα ρόλο προστασίας για το ξύλο, πέραν του ότι του δίνει μια πολύ ωραία όψη. Πραγματικά οι παλέτες μπορούν να δουλευτούν πολύ ωραία σε πολλά έργα!

1 σχόλιο: