Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Altered steampunk clock

Αυτό το projectακι πραγματικά το καταευχαριστήθηκα! Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους κατάφερα να 'ξεκοιλιάσω' επιτυχώς το ρολόι που είχα πάρει από το ΙΚΕΑ και να του αλλάξω τα φώτα! Μετά από μήνες που το είχα παραιτημένο διότι δεν μπορούσα να αφαιρέσω το καντράν, έσπασα κατά λάθος το τζαμάκι οπότε αποφάσισα να το δώσω όλα και να του επιτεθώ με ένα κατσαβίδι! Τα αποτελέσματα? Εξαιρετικά!


Σας γράφω παρακάτω τι έκανα σε περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε. 
Αρχικά πέρασα όλο το μαύρο πλαίσιο με δακτυλοπατίνες. Έβαλα 3 διαφορετικές: χρυσή, μεταλλική και χαλκού.



Θα μπορούσε βέβαια κανείς εναλλακτικά να κάνει πολλά πράγματα. Να το βάψει για παράδειγμα λευκό (ή με αστάρι) και μετά να βάλει πάνω διάφορα χρώματα και πάστες. 

Επειδή τα 'ποδαράκια' το ρολογιού ήταν τοποθετημένα αρκετά μπροστά, για να φαίνεται καλύτερα η δημιουργία, αποφάσισα να δουλέψω 'ανάποδα', να έχω δηλαδή για μπροστινή όψη την μεριά του ρολογιού που αρχικά ήταν η 'πλάτη' του.

Στη συνέχεια έκοψα ένα παχύ χαρτόνι στις διαστάσεις του ρολογιού για να δουλέψω το background,  αυτό δηλαδή που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν το καντράν. Χρησιμοποίησα χαρτιά από διάφορες συλλογές και εξαρτήματα του ρολογιού. Το χαρτί που χρησιμοποίησα σαν βάση το έχω ψεκάσει με "Perfect Pearl Mists". Η κοπέλα είναι από το "Steampunk Deputante" stack της Graphics45 και την έχω κολλήσει με pop-up dots. Για τα γράμματα έχω χρησιμοποιήσει stickles - paprika (ένα από τα δωράκια της Βαρβάρας για το οποίο την ευχαριστώ πολύ!)



Στη συνέχεια τοποθέτησα τη βάση μέσα στο ρολόι και πρόσθεσα πάστα (iron paste της pentart) και deco balls.





Αφού στέγνωσε η πάστα στο εσωτερικό, δούλεψα πάλι στην έξω μεριά του ρολογιού. Πρόσθεσα crackle paste την οποία χρωμάτισα με δακτυλοπατίνες και λίγη ακόμα iron paste.


Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πάλι την iron paste πρόσθεσα μια πεταλούδα που είχα φτιάξει με τη τεχνική sospeso trasparente. Τελειώνοντας κόλλησα μια πλαστική διαφάνεια (μιας και είχα σπάσει το τζαμάκι) την οποία κάλυψα περιμετρικά με πάστα.

Αφού λοιπόν στέγνωσαν όλα... Voilà!






3 σχόλια: